2012,07,31, Tuesday
It was our second Pizza party using our Dutch Oven. Learning from the last pizza party and our experience from "Dandan-batake" in Nomura, we could make many pizzas quite smoothly this time. Simple pizza dough worked well, and I think I've mastered the intensity of fire. Welcoming some more friends, topping variation was much richer than last time. Tuna - mayo - corn Mentai- mayo Basil - tomato Chirimen - nira - mochi Potato - garlic chip - rosemary Hijiki Chikin - tsurumurasaki - soya sauce - nori - mayo Custard - banana Fried pumpkin - boiled peanuts Sea bream - eggplant - tomato Mixed vegetables Stir fried pork and greenpepper Tuna - tomato Eggplant - minced pork To me, Tsurumurasaki pizza and Sea beam pizza were a really new and exciting combination of toppings! What's cool about Pizza making is that it creates a mixing atmosphere not only of toppings but also of people who enjoy the party! By the time we ate the last one, all of us were soooo full, so maybe our next challenge will be to prepare the right amount of dough. Wakana ピザしましょ 本日は、ダッチオーブンでの二回目のピザパーティー。 初回の経験と、野村の「段々畑」さんで教わってきたことをもとに、今回は割と手順良く流れていきました。手でこねたピザ生地の上々、火加減も分かってきました。新たな友人も加わって、トッピングはますます充実していきます。 ツナ・マヨ・コーン 明太子・マヨ バジル・トマト ちりめん・にら・餅・チーズ ポテト・にんにくチップ・ローズマリー ひじき煮物 鶏・ツル紫・醤油・海苔・マヨ カスタード・バナナ 素揚げかぼちゃ・ゆでピーナッツ 鯛・ナス・トマト 野菜ミックス 豚ピーマン炒め ツナ・トマト 豚ミンチ・ナス 個人的には、ツル紫のと鯛のピザが新しく愉快なトッピングでした。ピザ作りで素敵なのは、数々のトッピングの具たちだけでなく、集っている皆も一緒に混ぜこぜにして何かこう不思議な一体感を作りだしてくれること。最後の一枚を食べる頃には、皆本当にお腹いっぱいでした。次回の課題としては、用意する生地の量を適切に見極めることでしょうか。 (わ) |
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コメント
じゅんこさん
いつもわくわくトッピングを考え出してくれて、どうもありがとう! 皆もだんだん刺激を受けて、面白いのを持って来てくれるようになってきたよね。もっとピザ作り、極めましょ。 (わ)
| なんち屋 | EMAIL | URL | 2012/08/18 01:23 PM | oTWi9T6c |
料理は挑戦。ピザのトッピングも挑戦。次も自由な発想で新たな美味しさ発見したいね。
| じゅんこ | EMAIL | URL | 2012/08/17 10:44 PM | P80HW0t2 |
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