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Naan Pizza party
出来たそばから、なくなります。

We usually have potluck lunch/dinner party after Golpo-kko, and we tried making Pizza with a dutch oven for dinner that evening.



I have already succeed in making Naan with the dutch oven before, so we tried Naan Pizza with various toppings. J-san came up with really cool toppings, and S-chan brought a big bowl of salad. M-san and her kids played an important role in making the Pizza dough. Asahi took care of little kids very well (great job, Asahi!). Everyone worked quite hard for this first experimentation.

Eventually, the variation of toppings were;

Tuna - mayonnaise - corn
Salted cod roe - mayonnaise - cheese
Kinpira - cheese
Boar bacon - spinach - cheese
Camembert cheese - Honey
Japanese radish leaves - curry - cheese
Dekopon - custard

It was such a busy dinner because it was the first time we tried Pizza-making with the dutch oven. Though we need to master the intensity of fire, the timing to take the pizza out from the oven etc...we enjoyed a lot, and it was a good kick-off for the dutch oven to be used in a party. Next time, let me try a simple pizza dough. Why don't you come with your favorite toppings next time?

Wakana

本日のお品書き。 生地を伸ばします。


ナンピザ・パーティー


「ごるぽっこ」の後は、おかず持ち寄りで昼食か夕食を一緒に食べることが多いです。ちなみに今回は、ダッチオーブンを使ってのピザパーティーの夜となりました。
 
すでにダッチオーブンでナンを作ることには成功している実績があったので、今回はナン生地で作るピザにすることに。Jさん夫妻は素敵なトッピングを、Sちゃんも大きなボール一杯のサラダを持って来てくれました。Mさんとその子ども達はピザ生地をたくさん作ってくれて、あさひはちび達とよく遊んで大活躍。それぞれが、この初めての試みを成功させるべく大健闘。

最終的に、この日のメニューはこんな感じになりました。

ツナ・マヨ・コーン
タラコ・マヨ・チーズ
きんぴらチーズ
猪ベーコン・ホウレンソウ・チーズ
カマンベール・ハニー
大根葉・カレー・チーズ
でこぽん・カスタード

初挑戦ゆえ、いっそがしい夕食となりました。火加減やピザの取り出しタイミングなど、まだまだマスターせねばならない点はありますが、楽しかった!それに、ダッチオーブンを皆で使う、良いキックオフになりました。次は、シンプルなピザ生地でやってみよう。お気に入りのピザの具を持って、ぜひ遊びにいらっしゃいませんか?

(わ)

焼きます! あっちもこっちも、てんやわんや。
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