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Let's Pizza 2
ニラ・餅

Again!? Yes, we have done the third and fourth pizza party with our dutch oven this month.

J-san and her family are regular members of a series of pizza parties, and indeed she is the brain for making a unique topping menu. Actually, the third party was to welcome W-family from Okayama, who were visiting J-san. I was glad that Kanman-beya could contribute to entertain our neighbor's guests, too . What we made were;

Basil - tomato
Chirimen - nira - mochi
Potato - garlic chip - rosemary
Tsurumurasaki - soya sauce - nori - mayo
Fried pumpkin - boiled peanuts
Boiled whitebait - onion
Wild boar stew
Camembert cheese - honey
Eggplant - bacon

Out of these, today's specialty was...Wild boar stew! However, it was too bad that J-san had to go home because her son got really sleepy; yes, it was getting quite late that night.

カスタード・マンゴー カマンベール・ハニー 海鮮ミックス かぼちゃグラタン

Several days later, we organized the fourth pizza party welcoming my auntie from Tokyo. This time, we tried the seafood version. Here we go!


Tsurumurasaki - soya sauce - nori - mayo
Seafood mixed (squid, octopus, and shrimp)
Sea bream - eggplant - tomato
Basil - tomato - Maribo cheese
Chirimen - nira - mochi
Potato - garlic chip - rosemary
Fried pumpkin - boiled peanuts
Boiled whitebait - onion
Wild boar stew
Camembert cheese - honey
Eggplant - bacon
Clam - tomato
Mejika fish - pickle - mayo&ketchup sauce
Pumpkin gratin
Teriyaki chicken
Custard - mango
Camembert cheese - honey


What was great for that time was that Ky-chan, being stimulated by J-san, came up with her own idea of pizza toppings. We also learned that the order we eat IS important; from light taste one to strong ones.

Keep experimenting, where will this pizza making take us to? Now I'm excited to think about that.

Wakana



ピザしましょ その2


またもや
。そうです、今月に入って第3回と4回のピザパーティーがダッチオーブンを使って開催されました。

J-さん一家は、今のところ全回に参加してくれています。というよりも、彼女がユニークなピザトッピングの次々と考案してくれるのが、楽しみでならない第3回は、そんなJさんのところに遊びに来ていた、岡山のW一家をお迎えしての開催でした。ご近所の友人のお客さままでおもてなしできるかんまん部屋を嬉しく思います。今回のおしながきです。


バジル・トマト
ちりめん・にら・餅・チーズ
ポテト・にんにくチップ・ローズマリー
ツル紫・醤油・海苔・マヨ
素揚げかぼちゃ・ゆでピーナッツ
かまあげ・玉ネギ
シシ肉煮込み
カマンベール・ハニー
ナス・ベーコン


何と言っても今回の目玉は、シシ肉煮込みピザ!ですが、夜も遅くなりつつあり、Jさん自身は息子のKちゃんが眠くなり、食べ損ねてしまったのが悔しい!

鯛・ナス めじかカレー・チーズ バジル・トマト アサリ・トマト

第4回は開催されたのは、ほんの数日後。今度は、私の叔母を東京から迎えてでした。この回では、シーフードピザを試みました。こんな感じです。


ツル紫・醤油・海苔・マヨ
海鮮ミックス(イカ・タコ・エビ)
鯛・ナス・トマト
アサリ・トマト
めじか・ピクルス・オーロラソース
カマンベール(フランス産)・ハニー
カスタード・マンゴー
トマト・バジル・マリボー(デンマーク産)
ちりめん・にら・餅・チーズ
照り焼きチキン
かぼちゃグラタン


よかったのは、Jさんのユニークメニューの刺激を受けてか、Kyちゃんも今回はオリジナルのトッピングを考えて持って来てくれました。さらに、今回は薄い味から濃い味まで、食べる順番を考えて作ることに。

こうして実験をしながら作り続けて、さてこのピザ作りは私たちをどこに導いてくれるのかしら。そんなことを考えるとわくわくしてしまいます。

(わ)

沖村姉妹も常連さん。
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