2012,08,09, Thursday
Again!? Yes, we have done the third and fourth pizza party with our dutch oven this month. J-san and her family are regular members of a series of pizza parties, and indeed she is the brain for making a unique topping menu. Actually, the third party was to welcome W-family from Okayama, who were visiting J-san. I was glad that Kanman-beya could contribute to entertain our neighbor's guests, too . What we made were; Basil - tomato Chirimen - nira - mochi Potato - garlic chip - rosemary Tsurumurasaki - soya sauce - nori - mayo Fried pumpkin - boiled peanuts Boiled whitebait - onion Wild boar stew Camembert cheese - honey Eggplant - bacon Out of these, today's specialty was...Wild boar stew! However, it was too bad that J-san had to go home because her son got really sleepy; yes, it was getting quite late that night. Several days later, we organized the fourth pizza party welcoming my auntie from Tokyo. This time, we tried the seafood version. Here we go! Tsurumurasaki - soya sauce - nori - mayo Seafood mixed (squid, octopus, and shrimp) Sea bream - eggplant - tomato Basil - tomato - Maribo cheese Chirimen - nira - mochi Potato - garlic chip - rosemary Fried pumpkin - boiled peanuts Boiled whitebait - onion Wild boar stew Camembert cheese - honey Eggplant - bacon Clam - tomato Mejika fish - pickle - mayo&ketchup sauce Pumpkin gratin Teriyaki chicken Custard - mango Camembert cheese - honey What was great for that time was that Ky-chan, being stimulated by J-san, came up with her own idea of pizza toppings. We also learned that the order we eat IS important; from light taste one to strong ones. Keep experimenting, where will this pizza making take us to? Now I'm excited to think about that. Wakana ピザしましょ その2 またもや。そうです、今月に入って第3回と4回のピザパーティーがダッチオーブンを使って開催されました。 J-さん一家は、今のところ全回に参加してくれています。というよりも、彼女がユニークなピザトッピングの次々と考案してくれるのが、楽しみでならない第3回は、そんなJさんのところに遊びに来ていた、岡山のW一家をお迎えしての開催でした。ご近所の友人のお客さままでおもてなしできるかんまん部屋を嬉しく思います。今回のおしながきです。 バジル・トマト ちりめん・にら・餅・チーズ ポテト・にんにくチップ・ローズマリー ツル紫・醤油・海苔・マヨ 素揚げかぼちゃ・ゆでピーナッツ かまあげ・玉ネギ シシ肉煮込み カマンベール・ハニー ナス・ベーコン 何と言っても今回の目玉は、シシ肉煮込みピザ!ですが、夜も遅くなりつつあり、Jさん自身は息子のKちゃんが眠くなり、食べ損ねてしまったのが悔しい! 第4回は開催されたのは、ほんの数日後。今度は、私の叔母を東京から迎えてでした。この回では、シーフードピザを試みました。こんな感じです。 ツル紫・醤油・海苔・マヨ 海鮮ミックス(イカ・タコ・エビ) 鯛・ナス・トマト アサリ・トマト めじか・ピクルス・オーロラソース カマンベール(フランス産)・ハニー カスタード・マンゴー トマト・バジル・マリボー(デンマーク産) ちりめん・にら・餅・チーズ 照り焼きチキン かぼちゃグラタン よかったのは、Jさんのユニークメニューの刺激を受けてか、Kyちゃんも今回はオリジナルのトッピングを考えて持って来てくれました。さらに、今回は薄い味から濃い味まで、食べる順番を考えて作ることに。 こうして実験をしながら作り続けて、さてこのピザ作りは私たちをどこに導いてくれるのかしら。そんなことを考えるとわくわくしてしまいます。 (わ) |
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