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In the sun
乾燥しても色とりどりで何ともきれい。

When it's sunny, I get excited and can't stand still without doing something in the sunlight. One could be hanging futon mat outside and get it freshened up, otherwise I dry various things on the Engawa (veranda-like porch).



Dried mikan (mandarin orange) skins gives you a good aroma if you put them in your hot bath water. Dried Daikon (Japanese radish) cut into strips is good to store for a long time. Rosemary can be dried, too. How about Taro skins? We got to learn from one of our friends that fried taro skins are really yummy; just like different flavored "potato chips"! Usually, I fry them directly, but that day, I put them out in the sun....however, they weren't quite suitable for chips! Oops! in taro's case,
it seems that they should contain some water to be yummy chips.

Oh, well, this is a part of my experiments in the sun during winter,

Wakana



日向にて



晴れの日は、この日光を使って何をしてやろうかとちょっとわくわくします。
布団を干してさっぱりさせるのもよし、あるいは縁側でいろんなモノを干してみたりします。

乾燥させたみかんの皮は、いい香りの入浴剤に。大根を千切りにして切り干し大根にしておくのも、保存によし。散歩でみつけたローズマリーもちょっと干しておこうか。里芋の皮はどうだろう?以前に友人に教わった、里芋の皮のチップスは、今では我が家の定番。皮を捨てずに揚げると、風味のあるポテトチップスになるのです。いつもはそのまま揚げるのですが、この日ちょっと乾かしてみました。・・・ですが、これは失敗。里芋の皮は、ある程度水分を含んだままの方がおいしいチップスになるようです。こんな感じで、冬の間、私は日向実験で遊んでいます。

(わ)
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