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the Taste of Spring
I like thinking how to deal with plenty of seasonal vegetables/fruits that are brought to us.

金柑の甘露煮とマーマレード

Today, I somehow finished cooking lots of Kinkan and Bamboo sprouts. (Mr. Umeo and another friend gave us huge bamboo sprouts. And we got a big basket of Kinkan, too!) It took me hours cooking, but they need to be cooked so that we can keep them for a long time. I made marmalade with Kinkan, and spring rolls, Tenpura, Sushi-gu (cooked for Sushi rice), Menma (sungan) etc...with Bamboo sprouts.

Thanks to them, I'm gaining different recipes.

Wakana


春もの

 こちらに引っ越してきてから、我が家に届けられる季節の野菜や果物をどう調理するか、これが私の楽しみの一つとなりました。
 今回、私の前に横たわっていたのは、梅さんから届けられた巨大な竹の子。そして、かご一杯の金柑です。しかもこれだけの量ですから、保存して活用することを考えなければ。それをこの日、何とか調理し終えたところなんです。
 金柑はマーマレードと甘露煮に仕上げました。竹の子は春巻きに天ぷら、寿司具、メンマなどです。レシピが増えていきますね。

 皆さん、いつもどうもありがとう。


(わ)

巨大な竹の子
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