コーナー内検索

カテゴリ
この一年間
コメントありがとう
ぶろぐん+
POWERED BY
BLOGNPLUS(ぶろぐん+)
リンクなど

Tsuwabuki
産毛が生えているのが、おいしいんですって。

The season of Tsuwabuki, Japanese butter bur, has arrived!

Its special fragrance tells you the season is changing. These days, I find many women wild-crafting Tsuwabuki. Yes, Tsuwabuki can be found wild here and there. We love it, so I'd been wishing to try cooking by myself.

I don't know how they knew my mind, but Okabe-granma and Miyuki-granma gave us some Tsuwabuki this day. My preparation went okay, and I was happy that Umeo also loved it.

Wakana


つわぶき


 春には春のにおいが漂います。
 この頃、つわぶきを採る人をよくみかけます。前からつわぶきの調理にチャレンジしてみたいと思っていたのですが、そう、この私たちの大好物は、集落のあこそこに生えているのです。
 そんな私の気持ちを知ってか知らずか、岡部おばちゃんと美幸さんが、それぞれ持ってきてくれました。ありがとうございます! 調理もこの二人に習ったとおりにして、なんとか上手くいきました。
 (う)も気に入ってくれたようで、次々と食べています。嬉しいものです。


(わ)

沖村家の庭では三つ葉も採れます。
| なんち屋 | comments (0) | trackback (0) |

PAGE TOP ↑