2010,03,06, Saturday
suoloに行ってきました。
suoloは、中学から付き合いのある僕のいわゆる親友が、昨年オープンさせたイタリア料理のレストランです。前回彼に会ったときは改装が始まるところでした。東京へ行く機会など滅多にないので、訪問できるのはいつになるかなぁ、なんて案じていたのですが、こんなにも早く叶いました。 この日は東京出張の業務スケジュールがひと段落したところ。ハードスケジュールで、もう目がしぱしぱしているにも関わらず、他の出張メンバーはちょっとした打ち上げ気分で、前の日の晩には「築地に行こうぜ!」と盛り上がっています。僕はこの日の午前までもうひと仕事抱えていたので、朝一で連れていってきました。 魚市場の雰囲気に触れると、なぜだか気分が高揚してきます。すし屋の前の行列を見つけると、もう最高潮。お店を決めてカウンターに座ると、「ちょっと、行きますか?」なんて言い出して、というわけで、この日最初にお腹に入れ込んだのは、ビールでした。 愛媛から来ているということで、親父さんとの会話も弾み、贅沢な朝食をとりました。 こんな感じで、東京出張はハードなスケジュールと食事が続いていました。 suoloには一人、ランチに訪れたわけですが、友人のシェフに勧められるままに白ワインをいただくと、やっと落ち着いたことを実感します。ゆったりとした、いいリズムで出される料理に、どんどん気持ちよくなっていきます。あんまり気持ちがいいので、最後はなんだか眠くなってしまいました。 前に彼が雇われシェフをしていたお店よりも、仕事がずっと見えやすくなって楽しい。彼はちょっと太っていました。お店の作りに合わせるように、姿勢も少し変わっていました。 彼の料理で一番好きなのは、なんと言ってもパスタ。手打ちの生パスタはパスタそのものの香りもよく、手が止まりません。隠し味を教えてもらいましたが、それはここでは内緒。お土産に届けた柑橘もすぐ使ってくれて、左右に座るお客さんにも出されます。嬉しいことです。 素材をやさしく活かした、心にもやさしいイタリア料理、お勧めです。お店の紹介カードを貼り付けておきますので、ぜひ行ってみて下さい。 (ゆ) ![]() ![]() suolo #2 suolo is an Italian restaurant that one of my best friends opened last year in Tokyo. When I met him last time, renovation had just started. I rarely go to Tokyo, so I'd been wondering when I could meet him again; however I made it much earlier than I expected! Most of the schedules of Muchachaen's business trip was over by this day. The schedule was quite tight and I was exhausted. While other members from Akehama were still energetic as they wanted to do something special in Tokyo. They were pumped up for the idea of going to Tsukiji from the night before, so I took them Tsukiji early morning because I still had another appointment on this day. Though I was tired, I got excited as entering fish market area, and long ques in front of Sushi restaurants made us further excited. When chose our restaurant and sat at a counter-top. Someone said "shall we start?", and glasses of beer were ordered. Beer was the very first thing that I put in my stomach this day....ooosp! We had a gorgeous breakfast having a chat with the Sushi chef who was happy to know that we all we came all the way from Ehime. This was only a part of our hard schedule and crazy food habit. I visited suolo by myself for lunch. When I had a glass of white wine as he recommended, I could finally calm down. As a series foods were served in a comfortable pace, I felt more relaxed and even sleepy at the end. Compare to the restaurant where he used to work for before, his own restaurant has open atmosphere that allows you to see his work well. He looked like gained weight a bit; so did his posture, as if it changed according to the design of his restaurant. Pasta is my most favorite among his menus. His handmade fresh pasta has more fragrance than usual ones, so I couldn't stop eating. He told me his secret ingredient, but I shouldn't tell here! He served desert with citrus fruits which I sent in advance not only to me, but also other customers sitting next to me. I was simply happy to see it. He always works with fresh materials very gently and cooks wonderful Italian: very gentle not only to your body but also to your mind. I put the card of his restaurant here for your reference and strongly recommend to try once. Yuki |
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