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Boar bacon
こんな感じで、家で燻製できるんですって!

It was my second try, and it went quite well!



I'd been planning to make bacon out of wild boar meat that our neighbor often gives. Borrowing recipe books from another neighbor, S-chan, my experiment started.

I didn't know that it's possible to make bacon with cooking utensils available at the home kitchen. Still, maybe the smell of smoke does matter in a normal household. But since air flows freely in this place, Kanman-beya, making bacon was not a big deal.

Just when I was about to open the cover, after 2 hours of smoking, S-chan dropped by. She appeared at such a good timing because I could share the excitement of well-smoked bacon! Indeed, the color, smell, and everything looked quite good. However, it was too salty this time, so it has become a challenge for me for the third try.

Wakana


猪ベーコン


実はこれが、二回目の挑戦。それが、結構いい出来なのです。

ご近所さんが猪肉をちょくちょくくれるので、ベーコンを作ってみたいと常々考えていました。これまた近所のSちゃんに、ベーコンのレシピを借りてきて、秘かに実験をしてきていました。

家庭の台所にある器具でベーコンが作れるなんて、それまで知りませんでした。とはいえ、おそらく通常のおうちでは、燻製の煙が気になってしまうかもしれません。外の空気がスース―なこの家では、それもあまり気になりません。

2時間ほどの燻製を終え、ちょうど蓋を開けてみようかとしていたら、レシピを貸してくれたSちゃんが遊びに来ました。なんともいいタイミングで現れた彼女と一緒に、きれいに仕上がったベーコンとご対面。興奮を分かち合う人いて、余計に盛り上がりました。これまた、色も香りも程よく、なんともいい感じなのです。ですが、今回は塩辛すぎ。次回への課題となったのでした。

(わ)

蓋を開ける前。 どどーん。脂身と赤身が交互になっているのが理想ですが・・・
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