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Lineup of Juice
色がなんともいえなく、かわいい!

When I went to Mimaki recently, I learned how to make fruit syrup by letting the fruit (or even vegetable) rise ferment in a warm place.



Sweet syrup really helps us specially during the hot summer. It can be used for juice with water or milk, sherbet, jelly etc...Not only our kids, but also Yuki takes it a lot after his hard work under the sun.
And it's really interesting to see the process of raising. We need to mix it by hand every day, and when it's ready to take, we can see a lot of tiny bubbles moving up and down as if they are dancing happily.

Then here they are! I tried with wild cherry and three different kinds of citrus fruits. Soon, I'm going to make with Biwa (loquat), too. How sweet their colors are. Just around the time they were ready, our neighbors came for a Pizza party. I put all the syrup bottles on the table and it was like a cafe or bar lined up with juice that entertained all kids and those who couldn't take alcohol. Which flavor would you like to try first?

Wakana



ジュース揃ってます


 この間、久しぶりに御薪に遊びに行った時に、「酵素ジュース」なるものの作り方を教わってきました。果物(野菜でもいいそうです)を暖かいところで発酵させて作るシロップです。

 シロップは我が家でも大人気。特に真夏は、ジュースにシャーベットにゼリーにと、出番が多いもの。(ゆ)も汗だくになって帰ってきてから、ジュースをごくごく飲んで体を癒しています。
 発酵していく過程を見るのも、とても面白いものです。毎日手でかき混ぜるのですが、発酵して飲みごろになると、無数の小さな気泡が上下にプクプクプクと嬉しそうに踊りまわるのです。見てたら嬉しくって、こっちまで踊っちゃいそう。

 そして、こんな感じにできました。山のさくらんぼ、甘夏(皮も混ぜたらいい味わいに!)、金柑、それから河内晩柑、と試してみました。もうすぐ枇杷でも作れるかしら。なんとも淡い、いい色ですねぇ。ちょうどジュースが出そろった頃、近所の親子が集まってのピザパーティーとなりました。部屋の一画にジュースを並べて、カフェかバーみたい。子どもやお酒を飲まない人たちを楽しませてくれました。さて、どのお味を試してみますか?

(わ)
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